artikel eksposisi
Gethuk Goreng Sokaraja
Getuk Goreng Sokaraja inggih
menika dhaharan khas asalipun saking tela ingkang wiyar sanger ing kutha alit
wonten ing Purwokerto-Banyumas, cara damelipun boten sulit, namung mbetahaken tlaten saha tenaga kangge dadosaken
setunggal tela kaliyan adonan sanesipun. Menawi panjenengan rawuh ing salah
satunggaling sentra ingkang sadean
gethuk ingkang wonten ing saben margi ing Sokaraja, panjenengan saged persa
took-toko gethuk ingkang wonten ing kiwa tengenipun margi, ugi kraos aroma wangi gethuk anget ingkang mundhut
kawigatosanipun panjenengan kangge nyicipi gethuk menika.
Panjenengan ugi dipunangsalaken
mriksani pedamelan gethuk ingkang dipundamel mawi cara tradisional kaliyan
tiyang-tiyang, mbetahaken sanget tenaga ingkang cekap kangge ngalusaken adonan
telanipun. Wonten mriki kita badhe nyobi damel gethukgoreng piyambak mawi cara
tradisional kangge tamba kraos gurihipun gethuk goring menika.
Bahan getuk goreng:
- Tela 1 KG
- Gendis jawa
- Tepung beras 75 gr
- Tepung terigu 1 sdm
- Lisah kangge nggoreng
- Sarem sacekapipun.
Cara damel getuk goreng:
§ Ngonceki tela lajeng dibuwang sabutipun,lajeng diiris tela
saha dipungodhog dumugi mateng.
§ Iris kanthi alus gendhis jawa dipuntambahi toya lajeng
dipungodhog dumugi campur dados setunggal kaliyan toyanipun.
§ Alusaken tela saha tambahaken gendhis jawa sekedhik-sekedhik
dumuci campuranipun rata kangge damel gethuk.
§ Kadekekaken gethuk tela ing nginggilipun tatakan lajeng
dipun damel rata kaliyan kandel 2 cm lajeng diiris kotak 5 x 4 cm. dipunsisihaken,
§ Campuraken tepung trigu, tepung beras, sarem, sarta toya
sacekapipun ngantos dados adonan ingkang cekap kenthel.
§ Panasaken lisah lajeng mundhut gethuk lajeng cemlungaken
gethuk ingdalem adonan.
§ Saklajengipun goring gethuk ngantos warninipun rada kuning, pundhut
saha tiriskan.
§ Getuk goreng sokaraja sampun samepta dipundhahar.
Boten sulit cara damel gethuk goring menika, namung ing wiwitipun damel
dipunbetahaken ketelatenan sah atenaga. Sumangga nyobi saha menikmati gurihipun cemilan nusantara.
Kapethik saka: http://www.nulisin.com/resep-getuk-goreng-sokaraja.html
Comments
Post a Comment